Thuiswerk als gepensioneerde? Per direct beginnen!

Gemiddelde leestijd: 14 minuten
Thuiswerk voor gepensioneerden

Ben je (recent) met pensioen gegaan? Leek het je heerlijk om van veel vrije tijd te kunnen genieten? Dat kan ik goed begrijpen. Het is echter een gemiste kans als je ondertussen volledig achter de geraniums gaat zitten. Het leven heeft namelijk zóveel te bieden; dat is zeker het geval op het online gebied.

In dit artikel wil ik je graag kennis laten maken met leuk tijdverdrijf. Als je met pensioen bent, heb je behoorlijk veel tijd om leuke dingen te gaan doen. Je kunt er echter ook voor kiezen om nog een meerwaarde te leveren én om daarmee geld te verdienen. Daarvoor hoef je niet eens de deur uit en je kunt – meestal – ook nog jouw eigen tijd indelen.

Heb je al enig idee waar ik het precies over heb? Ik heb het over thuiswerk als gepensioneerde. Door vanuit huis bepaalde werkzaamheden uit te voeren, ben je in staat om een leuk zakcentje bij te verdienen. Bovendien hoef je je niet te vervelen en ben je ook nog eens met leuke dingen bezig.

Lijkt het jou wel wat om als gepensioneerde vanuit huis te gaan werken? In dit artikel laat ik je graag kennis maken met enkele mogelijkheden die je op dit vlak hebt. Tussen deze verschillende mogelijkheden kan je in ieder geval naar hartenlust kiezen, waardoor je écht leuk thuiswerk uit kunt gaan voeren.

Inhoudsopgave

Waarom thuiswerk als gepensioneerde uitvoeren?

Als je eenmaal met pensioen bent, houd je behoorlijk veel vrije tijd over. Deze vrije tijd kan je gaan besteden aan leuke dingen, maar je kunt je tijd ook nog nuttig gaan besteden. Dat is vaak één van de belangrijkste redenen waarom een gepensioneerde met thuiswerk aan de slag gaat.

Door vanuit huis te gaan werken, weet je jouw tijd nuttig te besteden. Dit levert niet alleen een voldaan gevoel op, maar je merkt het ook nog in jouw portemonnee terug. Van het verdiende geld kan je bijvoorbeeld op vakantie gaan, een leuk cadeau voor je kleinkind(eren) kopen of spullen voor jouw hobby aanschaffen.

Daarbij is het goed om te weten dat je een stuk minder belasting hoeft te betalen. Als je AOW krijgt, ligt het belastingpercentage namelijk onwijs laag. Normaliter betaal je rond de 37% belasting over het inkomen, maar voor een gepensioneerde ligt dat percentage rond de 18,65%. Je betaalt naar verhouding dus een stuk minder belasting, waardoor je onderaan de streep meer en meer geld over weet te houden.

Tot slot is het ook voor jouw hersenen goed om continu bezig te zijn. Je houdt je hiermee jong, terwijl je ook nog het gevoel hebt dat je er écht toe doet. Je levert immers nog een bijdrage aan de maatschappij en dat is ongetwijfeld prettig om te ervaren.

Ben je een gepensioneerde en houd je tijd over? Dan is het dus interessant om naar de mogelijkheden van thuiswerk te kijken. Hieronder bespreek ik graag enkele vormen van werk die je vanuit huis uit kunt gaan voeren. Neem deze voorbeelden op je gemakje door en kies mogelijk direct één van deze voorbeelden uit. Ongeacht waar jouw voorkeur naar uitgaat, ben je in staat om een leuk zakcentje (bij) te verdienen!

Thuiswerk inpakken voor gepensioneerde

Mogelijkheid 1: inpakwerk

Ben je relatief goed met jouw handen? Kan je bijvoorbeeld snel dingen inpakken? Meerdere bedrijven in ons land zijn op zoek naar enthousiaste mensen die producten voor hen in kunnen pakken. Je kunt dit volledig vanuit huis uitvoeren; je ontvangt de producten thuis, inclusief het verpakkingsmateriaal. Vervolgens hoef je alleen maar de instructies op te volgen en de gestelde deadlines te behalen.

Deze vorm van thuiswerken brengt twee specifieke voordelen met zich mee. Het eerste voordeel heeft betrekking op de beweging; je bent continu in beweging, waardoor je fit blijft. Het tweede voordeel heeft betrekking op de vrijheid; je bepaalt volledig zelf wanneer je tijd aan het inpakken gaat besteden. Het enige belangrijkste is dat je de gestelde deadlines gaat halen. Hoe je dat uiteindelijk voor elkaar krijgt, is volledig jouw eigen verantwoordelijkheid.

Mogelijkheid 2: bloggen

Ben je relatief handig met een computer? En heb je een specifieke passie, een specifieke hobby of heb je veel kennis over een bepaald vakgebied? Je kunt jouw eigen website ontwikkelen en vervolgens zelf geschreven artikelen op jouw website gaan plaatsen.

Op jouw website kan je vervolgens advertentieblokken plaatsen of producten van bedrijven aan gaan raden. Op die manier ben je in staat om geld met jouw blog te gaan verdienen. De enige vereiste hierbij is dat je wel de nodige bezoekers aan moet gaan trekken. Op het internet vind je gelukkig onwijs veel handige tips hiervoor, terwijl je ook nog een (online) cursus of training hiervoor zou kunnen gaan volgen.

Als je met jouw eigen blog aan de slag gaat, ben je eigenlijk continu met jouw hobby bezig. Geld verdienen met een hobby; dat is toch de droom van elk persoon? Jij hebt nu in ieder geval de mogelijkheid om dat voor elkaar te gaan krijgen.

Je moet wel goed rekening houden met de aanlooptijd. Als je een blog gestart bent, is het namelijk niet zo dat je binnen één week al honderden bezoekers mag verwelkomen. Nee, dit is een langdurig project waarvan je uiteindelijk op de lange termijn de vruchten gaat plukken. Je bent ondertussen wel op een super leuke manier met jouw hobby bezig en dat is ook de moeite waard!

De Laptop Lifestyle
De Laptop Lifestyle

Beoordeling door Alex,

18 okt 2020
5

In de Laptop Lifestyle ontdek je hoe je met je eigen affiliate business van 0 naar 10K per maand kunt opschalen.

Bovendien even voor jouw beeldvorming: de Laptop Lifestyle is zo’n 200+ pagina’s (pure tekst) en bevat een schat aan informatie aan de hand van 10 jaar lang affiliate marketing kennis.

Daarnaast ontdek je nog nooit eerder vertelde casestudies en verhalen (inclusief voorbeelden).

BESTEL NU!

Mogelijkheid 3: teksten schrijven

Ben je grammaticaal sterk en vind je het leuk om pakkende teksten te schrijven? Onwijs veel bedrijven en website-eigenaren zijn op zoek naar enthousiaste tekstschrijvers. Gezien jouw leeftijd ben jij een ideale tekstschrijver voor bijvoorbeeld instanties/bedrijven die zich op oudere mensen richten. Jij weet immers de juiste voice of tone te voeren en je hebt hoogstwaarschijnlijk ook veel kennis over de betreffende onderwerpen.

Een absoluut voordeel van dit verdienmodel is dat je dit volledig vanuit jouw huis kunt doen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een laptop of een computer. Zorg vervolgens voor een snelle internetverbinding, voor een computermuis en voor een toetsenbord. Je bent dan volledig klaar om bedrijven, instanties en/of website-eigenaren blij te maken met hoogwaardige content.

Hoeveel geld je hiermee kunt gaan verdienen? Dat is afhankelijk van het tarief dat je hanteert en de hoeveelheid tijd die je hieraan gaat besteden. Als je écht goed in het schrijven van teksten bent, lopen de inkomsten al snel behoorlijk hoog op. Je valt dan namelijk in de smaak bij bedrijven, waardoor je een duurzame relatie met deze bedrijven op kunt gaan bouwen. Ondertussen weet je jouw tijd als pensionado dus op een super efficiënte en leuke manier in te vullen!

Thuiswerk voor gepensioneerde vacatures

Mogelijkheid 4: klantenservice

Vind je het super leuk om mensen te helpen? Ben je verbaal sterk en zoek je graag dingen uit? Dan kan je je diensten als online klantenservicemedewerker aan gaan bieden. Veel bedrijven zijn op zoek naar betrouwbare mensen die bijvoorbeeld vragen beantwoorden, klachten in behandeling nemen en aanverwante werkzaamheden uitvoeren.

Dit thuiswerk kan je volledig vanuit jouw eigen huis uitvoeren. De opdrachtgever geeft vaak een laptop en een koptelefoon aan je. Op basis van de gemaakte afspraken log je op de betreffende tijdstippen in, waarna je direct in contact komt met klanten van het betreffende bedrijf. Je blijft hierdoor heerlijk onder de mensen, je weet mensen te helpen en je weet ook nog eens geld te verdienen.

Lijkt dit je nou iets? Je kunt via het internet meerdere partijen vinden die vraag en aanbod bij elkaar brengen. Ook in dit vakgebied ben je mogelijk interessant voor bedrijven die zich richten op bijvoorbeeld 65 plussers. Voor hen is het zeer prettig als zij een persoon aan de lijn krijgen die exact weten wat zij wel en niet kunnen. Het is nu eenmaal een feit dat niet alleen 65 plussers op de gewenste manier met een smartphone om kunnen gaan. In dit vakgebied kan jij, dankzij jouw leeftijd, van absolute waarde zijn voor veel bedrijven.

Mogelijkheid 5: Klussen

Doe het zelf thuiswerk voor gepensioneerden

Wist je dat je vanuit huis ook extra geld kunt gaan verdienen door te gaan klussen? Zo kun je allerlei dingen zelf gaan maken en deze vervolgens te koop gaan aanbieden op bijvoorbeeld marktplaats of andere verkoopsites. Je kunt het zo gek niet bedenken wat je allemaal wel niet kunt maken en vervolgens aan de man kunt brengen.

Een handig hulpmiddel hierbij is het bouwtekeningen pakket van Fred Schouten. In dit digitale pakket zitten maar liefst 10.000 bouwtekeningen voor nagenoeg ieder doe-het-zelf project. Zo kun je zelf kiezen wat je wilt gaan maken en dit met winst gaan verkopen!

Het is een lucratieve manier om extra geld te verdienen en daarnaast ben je door het klussen ook nog volop in beweging.

Waar moet je rekening mee houden?

Allereerst is het zaak dat je niet zomaar met elke partij in zee gaat. Helaas zijn er de nodige oplichters actief; zij verdienen geld aan jou, terwijl jij helemaal geen geld ontvangt. Betaal nooit inschrijfgeld en doe goed onderzoek naar partijen met wie je mogelijk samen gaat werken. Op die manier ben je in staat om oplichters in een tijdig stadium te herkennen.

Verder moet je rekening houden met het feit dat je belasting moet gaan betalen. Het is dus verstandig om een gedeelte – bijvoorbeeld 30% – van al jouw inkomsten opzij te zetten. Dit bedrag heb je mogelijk nodig om extra belasting te betalen, nadat je de inkomstenbelasting ingevuld hebt. Het is hierbij overigens van belang om deze verdiensten op te geven onder de noemer ‘Inkomsten uit overige werkzaamheden’.

Tot slot wil ik je adviseren om jouw hart te volgen. Hoe leuk zou het zijn als je – op jouw oude dag – van jouw hobby nog jouw werk kan maken? Ik kan je één ding verklappen; dat is absoluut mogelijk met thuiswerk. Neem de bovengenoemde voorbeelden op je gemakje door en ga direct aan de slag om geschikt thuiswerk te vinden!

Simpel geld verdienen op het internet?

Deze digitale videotraining kan je helpen om een stabiel inkomen via het internet te realiseren. Vele gepensioneerden (en jongeren) zijn je al voorgegaan!

Bekijk hier meer informatie!
Alex
Hallo, mijn naam is Alex en ben de oprichter van deze website. Vanuit mijn eigen thuiswerk ervaring bespreek ik verschillende mogelijkheden en geef ik informatie, tips & advies om vanuit huis te kunnen werken. Hoe kun je beginnen met thuiswerk? Welk thuiswerk is betrouwbaar? Hoeveel kun je verdienen met thuiswerk? Allemaal vragen waar je op thuiswerkmix.nl het antwoord op krijgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close