Contentmods review – De waarheid over chatten voor geld!

Gemiddelde leestijd: 21 minuten
Contentmods review

Wil je meer weten over Contentmods en een review lezen of ervaringen te weten komen? Chatten voor geld onder het genot van een kop koffie in je eigen huis, wie wil dat nu niet? Wil jij ook chatoperator worden maar wil je eerst meer te weten komen over hoe dit thuiswerk nu precies werkt en wat je kunt verwachten?

Ik geef je alle informatie over één van de grootste aanbieders die altijd “chat operator vacatures” beschikbaar heeft en waarvoor ik de poef op de som heb genomen. 24 uur, 7 dagen per week kun je je aanmelden om te beginnen, maar lees eerst verder zodat je precies weet waar je aan begint. Dit thuiswerk is zowel voor mannen als vrouwen geschikt vanaf 18 jaar.

Of je het nu wat lijkt of niet, ik deel in dit review mijn eerlijke mening over chatten voor geld. Zo kun je straks zelf beslissen of je het wat lijkt of dat je toch voor ander thuiswerk wilt gaan kiezen.

Inhoudsopgave

Wat is Contentmods?

Contentmods.com is een jong en groeiend bedrijf die meerdere websites onder haar hoede heeft. Bij dit bedrijf kun je vrijblijvend jezelf aanmelden om te gaan chatten voor geld. Wanneer je aan de slag gaat als chatoperator zorgt dit bedrijf ervoor dat jij berichten binnen krijgt die je vervolgens gaat beantwoorden tegen betaling.

Per verstuurd bericht ontvang je dan een vergoeding. De hoeveelheid verstuurde berichten bepaalt dus jouw inkomen. Contentmods beschikt over goede trainers die je begeleiden zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ook goed om te weten is dat je niet als werknemer voor Contentmods werkt, maar op freelance basis.

Bij Contentmods heb je te maken met een officieel geregistreerd bedrijf in tegenstelling tot veel andere aanbieders. Ik besloot dit thuiswerk te gaan testen en in dit artikel lees je mijn ervaring en conclusie.

Chatten voor geld Contentmods

Wat kun je verwachten als chatoperator?

Lijkt het je leuk om te chatten voor geld dan ben je bij Contentmods op de juiste plek. Zij verzorgen het chatverkeer en jij dient alleen maar het verkeer “op gang” te houden. Vanaf je aanmelding krijg je een persoonlijke coach toegewezen die je begeleid van A tot Z. Dus ben je op zoek naar een leuke bijbaan, bijverdienste of zoek je avondwerk of iets erbij? Dan is het zeker de moeite waard om je eens te verdiepen in deze thuiswerk bijverdienste! het is zelfs mogelijk om fulltime uren te maken mocht je hier tijd en of belangstelling voor hebben!

Het viel mij op dat er goed contact was met de trainers en er vrij soepel werd omgegaan met werktijden en planningen. Het belangrijkste is natuurlijk je verdiensten, daarom wil je thuiswerken en goed betaald worden, nietwaar? De uitbetaling is wekelijks en hier is een minimum van 50 euro aan verbonden, anders schuiven je verdiensten een week door!

Bekijk hier hoeveel berichten je moet beantwoorden voor 50 euro.

Mijn ervaring is dat het vrij simpel thuiswerk is wat iedereen zou moeten kunnen. De wekelijkse uitbetalingen zijn ook erg prettig als bijverdienste!

Rianne
JA! DIT WIL IK OOK!

Over de werkzaamheden chatten voor geld

Wat word er nu precies van je verwacht als je gaat chatten voor geld? Je gaat chatverkeer beantwoorden dat afkomstig is van websites. Op deze websites kunnen mensen zich inschrijven die op zoek zijn naar contact. Het contact waar mensen naar op zoek zijn is heel divers maar grotendeels van erotische aard.

Deze mensen kopen “credits” om te kunnen chatten en contact te zoeken. Door de aankoop van de credits kun jij betaald worden, echter word dit allemaal uit handen genomen en krijg je gewoon betaald dus per bericht. Met de afhandeling van credits heb jij dus niks te maken.

Zo kan het zijn dat je met iemand chat die:

 • Op zoek is naar een avontuur of romantiek
 • Zich eenzaam en of ongelukkig voelt
 • Problemen heeft in een relatie
 • Vermoed dat zijn of haar partner vreemd gaat
 • Een partner zoekt om leuke dingen mee te doen
 • Op zoek is naar een (sex)date

De mensen die zich inschrijven op deze website hebben dus meestal geen idee dat ze met fictieve personen te maken hebben. Jouw gegevens zal een klant dan ook nooit zien! Sterker nog het is verboden om prive gegevens uit te wisselen mocht je dit willen, dan ben je je thuiswerkbaan als chatoperator direct kwijt!

Als chatoperator ben jij straks 1 van deze fictieve profielen. Contentmods heeft allemaal websites met van deze fictieve profielen. De personen die willen chatten zoeken op deze websites naar contact en sturen een bericht. Dit bericht komt via het chatsysteem bij jou of een andere operator die het bericht gaat beantwoorden. Alle voorgaande berichten die verstuurd zijn en ontvangen kun je teruglezen om een gepast antwoord te geven.

Contentmods ervaringen

Logboek scherm uitleg

Je dient belangrijke punten te noteren in een logboek scherm. Hoe dit werkt en hoe je dit moet doen word je voorgaan door je coach. Zo weet de operator/je collega die het volgende bericht schrijft wat jij hebt verteld of wat de klant heeft gezegd. Je chat dus door elkaar met verschillende klanten.

Voorbeelden die je moet noteren in het logboek:

 • Leeftijden
 • Hobby's
 • Werk
 • Kinderen
 • Woonplaats
 • En meer waardevolle info!

Stel dat een klant net aan jou heeft verteld dat hij in Amsterdam woont dan noteer je deze woonplaats. Hiermee voorkom je dat een andere operator vervolgens vraagt waar hij of zij vandaan komt. Je krijgt dus iedere keer een verschillende chat voorbij en je leest je dan in feite even terug in het gesprek. Zo weet je precies waar het gesprek over gaat en wat al is gevraagd en wat je nog kunt gaan vragen.

Zo voorkom je dat je fouten maakt en hou je het gesprek aan de gang, wat ook de bedoeling is.

Voorbeelden en ervaringen

Mijn ervaring is dat als je een paar uur achter elkaar bezig bent dat je constant het zelfde gesprek terugkrijgt. Dat is erg prettig voor je typsnelheid omdat je dan niet zoveel hoeft terug te lezen. Je zit al in het gesprek en kunt zo weer een bericht versturen. Daarom is mijn tip om beter 3 uur achter elkaar bezig te gaan, dan 3 keer een uur.

Over de chat gesprekken kan ik je zeggen dat er wel enige creativiteit van je gevraagd word. Het is namelijk de bedoeling om de klant zoveel mogelijk berichten terug te laten sturen. Belangrijk om te weten is dat er nooit afspraken plaatsvinden of wat dan ook. Je mag geen prive gegevens of je telefoonnummer noemen wat absoluut niet de bedoeling is.

Hierover krijg je ook duidelijke instructies in het huishoudelijke regelement van Contentmods.

Om eerlijk te zijn ben ik positief verrast hoe makkelijk het werk was als chatoperator. Ook de gesprekken vielen erg mee omdat mijn verwachting was dat het echt alleen maar over sex en erotiek zou gaan. Maar niets bleek minder waard, de mensen zijn echt op zoek naar een praatje en stellen zich open en bloot. Met de raarste verhalen komen ze naar je toe en hier ga jij natuurlijk op in op het berichtverkeer op gang te houden.

Jij moet hier dus wel tegen kunnen omdat jij weet dat je “maar” een fictief persoon bent terwijl de klant denkt met een echt persoon te chatten. Heb je hier dus geen moeite mee en vind je het leuk om mensen te woord te staan door te chatten? Meld je dan aan omdat het zeker de moeite waard is om het te proberen. Je kunt je ook ten alle tijde zonder problemen weer afmelden en je zit nergens aan vast en bovendien betaal je geen inschrijfkosten of wat dan ook.

Hoe kun je aanmelden en hoe verloopt de sollicitatie

Op de website Contentmods kun je 24 uur per dag solliciteren via een sollicitatieformulier. Contentmods selecteerd haar mensen op basis van geschiktheid en beschikbaarheid. Neem je sollicitatie dus ook zeker serieus anders loop je de kans deze bijbaan mis te lopen. Er worden alleen mensen aangenomen die in Nederland of Belgie wonen en er worden geen inschrijfkosten gevraagd.

Bij het solliciteren dien je de volgende gegevens in te vullen:

Je naam

Emailadres

Land

Skype (optioneel)

Telefoonnummer (optioneel)

Paypal, of bankrekening voor het uitbetalen van je inkomsten

Geboortedatum

Beschikbaarheid (globale schatting aantal uur per dag)

Voorbeeld vragen

Vervolgens krijg je 7 test vragen/gesprekken die je moet beantwoorden. Op basis van jouw antwoorden en beschikbaarheid hoor je of je bent aangenomen.

Gelukkig kwam ik er meteen door en ontving ik een vriendelijke email dat er via skype een training zou plaatsvinden. Ik had de keuze uit meerdere tijdstippen en de training werd aan 4 of 5 mensen tegelijk gegeven op skype. (Je hoeft niet te cammen of zo) Alles gaat via audio en chat en de skype training is zeer goed te volgen.

Alle belangrijke punten komen aan de orde in deze training zodat je precies weet hoe je moet beginnen. Bovendien is je persoonlijke coach altijd op de achtergrond waar je altijd terecht kunt met vragen en of opmerkingen. Nadat ik de training had doorlopen mocht ik na goedkeuring beginnen.

De eerste berichten word er met je meegekeken door de coach en die geeft je hierover zijn of haar mening. Wat kan er beter en hoe moet je te werk gaan om de klant weer een bericht terug te laten sturen, om het berichtverkeer op gang te houden.

Bij mij verliep het allemaal vrij soepel en kreeg zelfs een compliment voor de berichten die ik verstuurde.

Ik vond het te gek een beetje chatten en de bezoekers triggeren!… En dat nog betaald ook!

Begin hier als Chat-Operator!

Uitbetalingen en verdiensten berekenen

Ik heb nu de werkzaamheden en sollicitatie besproken maar hoe is het gegaan met de uitbetaling van mijn verdiensten? Heb ik mijn verdiende geld wel ontvangen en zo ja hoeveel? Een eis van Contentmods om te mogen blijven chatten is dat je minimaal 250 berichten per week verwerkt.

Echter kom je met 250 berichten per week niet aan de minimum uitbetaling van 50 euro.
Om toch aan de 50 euro te komen en de uitbetaling te kunnen controleren moet je dus wel wat meer dan 250 berichten tikken, maar dit lukt je makkelijk! De verdiensten zijn opgebouwd in staffels waardoor de vergoeding per bericht hoger word als je meer berichten tikt.

Ook is de vergoeding per bericht hoger in het weekend en door de week na 22.00/0.00 In de eerste 5 werkdagen heb ik 100 berichten verstuurd per dag dus totaal 500 berichten precies. (Ik ontving dus geen toeslagen).

De dinsdag na de week waarop ik de berichten beantwoorden werd mijn vergoeding a 61,25 netjes bijgeschreven op de bankrekening. Zeker niet gek als bijbaantje om wekelijks een bedrag als dit erbij te verdienen. Maar gaat dit allemaal wel zo gemakkelijk en kun je ook nog veel meer verdienen thuis met chatten?

Doordat ik alles volledig getest hebben deel in dit Contentmods review mijn eerlijke mening, tips en advies om aan de slag te gaan als chatoperator. Ruim 60 euro bijverdienen in een week door een beetje te chatten klinkt natuurlijk heel makkelijk. Maar de hamvraag is…hoeveel tijd heeft dit me gekost?

Maandag 2 uur

Dinsdag   3 uur (langer wachten op berichtjes)

Woensdag 1 uur

Donderdag 2 uur

Vrijdag 1 uur

Gemiddeld ben ik een kleine 2 uur per dag bezig geweest om 100 berichten te tikken wat dus neer komt op 50 berichten per uur. Er zijn chatoperators die er veel minder doen zo rond de 20/30 maar er zijn er ook die er 80/90 doen per uur. Hoe langer je dit werk doet en hoe beter je de klanten kent (hoe meer zit je in het verhaal) des te sneller en meer berichten je kunt afwerken.

Ik ben ervan overtuigd dat je steeds sneller en slimmer de berichten kunt beantwoorden. Je gaat je allemaal handigheidjes en trucjes aanleren dat merkte ik al in de eerste week!

Bereken je verdiensten

Mocht je nog veel meer tijd willen besteden aan dit thuiswerk en dus meer verdienen dan kun je hier bekijken wat je zou kunnen gaan verdienen per week en of maand.

Conclusie

Vast en zeker heb je in dit review wat meer duidelijkheid gekregen wat je kunt verwachten en hoe het werkt. Mijn thuiswerk ervaring met chatten is in ieder geval positief en kan je dan ook garanderen dat dit thuiswerk absoluut betrouwbaar is. Hierbij wil ik je wel vermelden dat dit thuiswerk je moet liggen, je moet het leuk vinden om mensen terug te antwoorden die wellicht hele andere gedachten hebben dan jij.

Toch blijf je volledig anoniem en verzorgt Contentmods het chatverkeer. Je loopt dus geen risico en ook de uitbetalingen gingen precies zoals afgesproken, dat kan ik je garanderen. Om het fulltime te doen dan zou het knap zijn als je het vol kunt houden, maar parttime is dit thuiswerk uitermate geschikt als bijbaan, avondwerk of gewoon om extra geld te verdienen.

Ervaring met Contentmods

In de tijd dat ik werkzaam ben geweest als chatoperator kwam ik erachter dat het zeer afwisselend werk is ondanks dat het alleen maar berichten versturen is. Je zit iedere keer in een andere chat, dus een ander gesprek en opeens komt het voorgaande gesprek weer voorbij. Ondertussen heeft een andere chat operator al een bericht tussendoor beantwoord waardoor het gesprek een andere draai heeft gekregen. De klant stuurt hier weer een reactie op en dan komt het bericht opeens weer terug bij jou.

Eigenlijk zit er een soort van uitdaging in… De berichten die je terug beantwoord! Lukt het jou om je klanten weer berichten terug te laten sturen?

Jij leest even terug in het logboek of je wat gemist hebt ondertussen en vervolgens stuur je weer een bericht terug. Ik vond dit het meeste leuke omdat je volgens de regels het gesprek een eigen twist kunt geven. Vervolgens ga je weer in op de twist van je mede chatoperators.

Toen ik net was begonnen was ik verbaast hoe lang sommige gesprekken al gaande zijn, van weken tot maanden en zelfs jaren. Dat maakt het werk juist leuk en afwisselend. Ik wist niet wat ik zag in die bestaande gesprekken.

Met dit thuiswerk heb je niks te verliezen en kun je rekenen op een eerlijke en snelle uitbetaling. Ik kan Contentmods.com dan ook zeker aanraden als je wilt solliciteren als chatoperator.

Chatten voor geld
Chatten voor geld

Beoordeling door Alex,

04 nov 2020
5

Om eerlijk te zijn ben ik positief verrast hoe makkelijk het werk was als chatoperator. Ook de gesprekken vielen erg mee omdat mijn verwachting was dat het echt alleen maar over sex en erotiek zou gaan. Maar niets bleek minder waard, de mensen zijn echt op zoek naar een praatje en stellen zich open en bloot. Met de raarste verhalen komen ze naar je toe en hier ga jij natuurlijk op in op het berichtverkeer op gang te houden.

Solliciteer NU!

 

Contentmods review

Chatoperators gezocht

Ben je op zoek naar makkelijk thuiswerk waarmee je direct kunt beginnen?

Meld je NU aan als chatoperator!
Alex
Hallo, mijn naam is Alex en ben de oprichter van deze website. Vanuit mijn eigen thuiswerk ervaring bespreek ik verschillende mogelijkheden en geef ik informatie, tips & advies om vanuit huis te kunnen werken. Hoe kun je beginnen met thuiswerk? Welk thuiswerk is betrouwbaar? Hoeveel kun je verdienen met thuiswerk? Allemaal vragen waar je op thuiswerkmix.nl het antwoord op krijgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close